Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Λειτουργία σχολείου από 14-9-2021

 

Αγαπητοί γονείς ,

Από την Τρίτη 14/9/2021 το σχολείο αρχίζει να λειτουργεί ξανά κανονικά.

Έτσι θα λειτουργήσουν:

- η πρωινή προσέλευση (από τις 7:00 - για όσα παιδιά το έχουν δηλώσει),

- το πρωινό πρόγραμμα μαθημάτων (για όλα τα παιδιά)

- το ολοήμερο (για όσα παιδιά είναι γραμμένα)

 

Α.  Προσέλευση:

Η πρόωρη υποδοχή μαθητών (από τις 7:00) η προσέλευση γίνεται από την είσοδο της οδού Μαντζαροπούλου (μικρή είσοδος). Συμμετέχουν μόνο όσα παιδιά έχουν δηλώσει.

Το καθημερινό ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα αρ­χίζει με την προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου από τις 08:00.

Οι μαθητές, ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών, δεν συγκεντρώνονται στην αυλή για την πρωινή προσευχή αλλά πηγαίνουν κατευθείαν στις αίθουσες των τμημάτων τους όπου από τις 08:00 βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν την πρώτη ώρα στο τμήμα.

Οι μαθητές μπαίνουν στην αυλή από την είσοδο της οδού Λουκιανού  (συρόμενη πόρτα) και πηγαίνουν κατευθείαν στην αίθουσά τους. Η υποδοχή τους γίνεται από εκπαιδευτικούς οι οποίοι τους καθοδηγούν φροντίζοντας ταυτόχρονα για την τήρηση αποστάσεων.

Η προσέλευση θα γίνεται σταδιακά σε δυο ομάδες και μόνο από τη μεγάλη είσοδο της οδού Λουκιανού (συρόμενη πόρτα) ως εξής:

   08:00 - 08:10 προσέλευση μαθητών/τριών Α΄, Β, Γ τάξεων

   08:10 - 08:20  προσέλευση μαθητών/τριών Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄τάξεων.

Τα παιδιά που είναι αδέρφια διαφορετικών τάξεων και δεν είναι στην ίδια ομάδα (πχ. ένα παιδί είναι στη Β΄και ένα στην Ε΄) θα μπορούν να έρχονται με όποια από τις δυο ομάδες τους βολεύει.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών δεν παρευρί­σκεται στο χώρο του σχολείου χωρίς άδεια κανείς, εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών. 

Η προσέλευση όσων μαθητών άργησαν γίνεται από τη δυτική είσοδο επί της οδού Μαντζαροπούλου (μικρή είσοδος). Σε περίπτωση συστηματικής αργοπορίας μαθητών αρχικά θα γίνεται σύσταση στα παιδιά και αν συνεχιστεί το φαινόμενο θα καλούνται οι γονείς από Διευθυντή για τις απαραίτητες συστάσεις με στόχο τη συμμόρφωση στη βάση του προγράμματος του σχολείου. Αυτό το φαινόμενο δημιουργεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα

 

Β. Αποχώρηση: 

Η αποχώρηση (σχόλασμα), θα γίνεται κατά τμήματα από τη μεγάλη είσοδο της οδού Λουκιανού (συρόμενη πόρτα) τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις ασφάλειας ως εξής :

 

  13:05  οι μαθητές/τριες των Α και Β τάξεων.

 

  13:15  οι μαθητές/τριες των Γ και Δ τάξεων.

 

  13:20  οι μαθητές/τριες των Ε και ΣΤ τάξεων

Τα μικρότερα παιδιά που φεύγουν συνοδεία των μεγαλύτερων αδερφών θα περιμένουν στο κιόσκι μέχρι να σχολάσουν τα αδέρφια τους (κρατώντας αποστάσεις και με επίβλεψη του εκπαιδευτικού τους)

 

Αποχώρη­ση μαθητή από το σχολείο πριν τη λήξη του διδακτικού ωραρίου γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του, και μόνο με εξασφάλιση συνοδείας με ευθύ­νη των γονέων.

 

Τα παραπάνω θα αναπροσαρμοστούν αν διαπιστωθεί δυσλειτουργία ή αναποτελεσματικότητα.

 

Γ. Διαλείμματα

Στην έξοδο από την τάξη συνοδεύει και είναι υπεύθυνος/η ο/η εκπαιδευτικός που δίδασκε την ώρα πριν το κουδούνι και οδηγεί το τμήμα στον ορισμένο χώρο που αντιστοιχεί στο τμήμα του.  Από εκεί θα φεύγουν οι μαθητές/τριες για να πάρουν σειρά για την τουαλέτα και το κυλικείο.

Πριν την έξοδο από την αίθουσα για διάλειμμα τα παιδιά πρέπει να παίρνουν μαζί τους τροφή και νερό (θα γίνεται και υπενθύμιση).

Καλό είναι να μάθουν τα παιδιά να καλύπτουν τις ανάγκες τουαλέτας και κυλικείου στη διάρκεια του διαλείμματος ώστε να αποφευχθούν περιττές μετακινήσεις κατά την ώρα του μαθήματος.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι μαθητές/τριες παραμένουν στην αίθουσα υπό την επίβλεψη και ευθύνη του εκπαιδευτικού που δίδασκε την προηγούμενη ώρα.

Τα τμήματα της Α΄ και Β΄ τάξης με συνεννόηση μεταξύ τους θα  κατεβαίνουν πριν το κουδούνι του διαλείμματος ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στο κυλικείο και τις τουαλέτες.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, για να φάνε οι μαθητές/τριες διατηρούν αποστάσεις μεταξύ τους (υπάρχουν και σημάδια στην αυλή που βοηθούν) και αφού τελειώσουν ξαναβάζουν τη μάσκα τους.

 

Δ. Ασφάλεια -  Χρήση μάσκας (Νόμος -ΦΕΚ:4187/10-9-2021)

Η χρήση μη ιατρικής (ή ιατρικής/χειρουργικής) μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

 Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους εκτός από τηυν ώρα της γυμναστικής και του φαγητού.

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Ως ειδικός χώρος ορίζεται η Αίθουσα Α3 η οποία έχει εξοπλιστεί με τα σχετικά υλικά (γάντια, αντισηπτικά, μάσκες μιας χρήσης, ποδιές μιας χρήσης)  

 

Ε. Κυλικείο - φαγητό:

Το κυλικείο λειτουργεί σύμφωνα με τις σχετικές υποδείξεις  και θα διαθέτει μόνο τρόφιμα και υγρά που είναι συσκευασμένα ή έχουν ετοιμαστεί από το κυλικείο πριν την ώρα διάθεσής τους σε ατομικές συσκευασίες που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό.

Οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιούν αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα χεριών που υπάρχει δίπλα στο κυλικείο μετά τη συναλλαγή με το κυλικείο και πριν τη λήψη του γεύματος.

Οι μαθητές του ολοήμερου πρέπει να φέρνουν φαγητό μέχρι να ξεκινήσουν τα γεύματα. (Υπάρχει η δυνατότητα ψύξης του φαγητού)

 

ΣΤ. Επικοινωνία - ενημέρωση

Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά 23510 47468, 23510 23732 ή με αποστολή μέιλ  mail@9dim-kater.pie.sch.gr

Σας ενημερώνουμε πως δεν υπάρχει γραμματεία και δεν βρίσκεται πάντα κάποιο άτομο στο γραφείο για το τηλέφωνο ή το θυροτηλέφωνο.

Η ενημέρωση (μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία της ιστοσελίδας θα γίνεται με μέιλ και μέσω του Blog του σχολείου)

  

Ζ. Αδυναμία παρακολούθησης μαθημάτων - Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Μελετήστε το σύνδεσμο και αν υπάρχει λόγος να μείνει κάποιο παιδί και να μη συμμετέχει στο πρόγραμμα του σχολείου, παρακαλούμε να μας φέρετε τα σχετικά δικαιολογητικά

Εξ αποστάσεως διδασκαλία

  Η.  Οδηγίες για τεστ κτλ

 

. Οι μαθητές self test προ Τρίτης και Παρασκευής

 Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος, σύμφωνα με το υπόδειγμα  , το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας

Οι εκπαιδευτικοί rapid test προ Τρίτης και Παρασκευής

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έναντι COVID-19, καθώς και όσοι δεν έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, υποβάλλονται με δαπάνη τους σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου, rapid test) δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι 48 ώρες πριν από την προσέλευσ τους στη σχολική μονάδα και προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος

Περισσότερα : Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ:  

- Η προσέλευση των παιδιών στο σχολείο να γίνεται ΜΟΝΟ όταν δεν έχουν κανένα σύμπτωμα και όταν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως . Αν δεν είμαστε σίγουροι δεν τα στέλνουμε στο σχολείο.

- Να αποφύγουμε το συνωστισμό έξω από την πόρτα κρατώντας αποστάσεις και φυσικά φορώντας μάσκα (κανονικά).

 

-  Να γίνεται ενημέρωση του σχολείου για κάθε περιστατικό και σε κάθε περίπτωση απουσίας.

 

Οποιοδήποτε μέτρο δεν θα αποδώσει αν δεν βοηθήσουμε και δεν συνεργαστούμε όλοι ώστε το σχολείο να μην ξανακλείσει  .


Άλλα χρήσιμα:

Πίνακας Μέτρων Αντισεισμικής Προστασίας

 

 

Ευχόμαστε "Καλή Σχολική Χρονιά" με υγεία,   και καλό ξεκίνημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου