Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Δες μέσα από τα μάτια ενός ακηδεμόνευτου ζώου

 

     Στο πλαίσιο της τέταρτης ενότητας του βιβλίου της Γλώσσας της Ε΄ τάξης «Οι φίλοι μας τα ζώα» πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό φιλοζωικό πρόγραμμα «Δες μέσα από τα μάτια ενός ακηδεμόνευτου ζώου» στα δύο τμήματα της Ε΄ τάξης.  Το εν λόγω πρόγραμμα δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από την εκπαιδευτικό, ζωοθεραπεύτρια, συγγραφέα και ιδρύτρια της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. Κατερίνα Παπαποστόλου (περισσότερα για το έργο και τη δράση της συγγραφέως και εκπαιδευτικού ΕΔΩ)

    Στο πρώτο μέρος του προγράμματος συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε, μπήκαμε στη θέση των ακηδεμόνευτων ζώων, γνωρίσαμε τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις μας για την ευζωία τους, μέσα από τα βιβλία φιλοζωικών δραστηριοτήτων «Το Δώρο της Διώνη» και «Ζωο..γραφική Φαντασίας στο Βασίλειο του Πόθου». 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένα φύλλα εργασίας των παιδιών.



      Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος κάθε τμήμα πραγματοποίησε μία διαδικτυακή συνάντηση με την δημιουργό του προγράμματος. 

      Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας λύσαμε τυχόν απορίες που είχαν προκύψει και μάθαμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα των σκύλων με βάση τη στάση του σώματός τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου