Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Επίσκεψη των Στ1 και Στ2 στη ΧΑΝΘ

 Την Τετάρτη 30-11-2022 οι μαθητές των Στ1 και Στ2 του σχολείου μας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ. Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιελάμβανε δραστηριότητες που αποτελούνταν από δύο ενότητες - μέρη.

Στο πρώτο μέρος τα παιδιά, σε συνέχεια των μαθημάτων που προηγήθηκαν στο σχολείο, συμμετείχαν βιωματικά στα επιλεγμένα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου γηπέδου της ΧΑΝΘ " ΜΙΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΑΣ ", με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Ανδρουλάκη Δημητρίου και κ. Τσιαμπέρα Ευγενίας και την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών των ομάδων της ΧΑΝΘ.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά συμμετείχαν σε μια εκπαιδευτική περιήγηση στο Μουσείο Μπάσκετ, μοναδικό στην Ελλάδα, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από έμπειρη μουσειοπαιδαγωγό, και προσαρμόσθηκε στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Η επαφή με τα σπάνια εκθέματα που αφηγούνται την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα, εισήγαγαν τα παιδιά στο υπέροχο ταξίδι του μπάσκετ από την Αμερική στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μέσω των δραστηριοτήτων αυτών τα παιδιά ανέπτυξαν στο φυσικό χώρο των αθλημάτων την κιναισθητική και χωροταξική τους νοημοσύνη, εξάσκησαν τις αθλητικές τους δεξιότητες και ήρθαν σ' επαφή με τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι. Ικανοποιήθηκαν η ανάγκη των παιδιών για αποδοχή από την ομάδα, η ανοιχτή έκφραση προτιμήσεών τους , η καλύτερη συνεργασία σε ομάδες και η αποδοχή των ομαδικών αποφάσεων,

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική επίσκεψη υλοποίησε την ανάγκη των παιδιών να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα, να συμμετέχουν και να έχουν εμπειρίες σε πραγματικές καταστάσεις.

      


                                        


                                 


                                   

   

                                       












        

                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου