Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Ε.Ε.Σ " Υγιεινός τρόπος ζωής "

 Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Ε.Ε.Σ " Υγιεινός τρόπος ζωής " αποτελείται από τρία μέρη. Οι μαθητές του Στ1 παρακολούθησαν την Παρασκευή 9-12-2022 το πρώτο μέρος, το οποίο αφορούσε την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών μέσα από τη γνωριμία με τους κανόνες της σωστής διατροφής με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή.

Η νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ κα Χ. Ράπτη βοήθησε τους μαθητές μας με τρόπο διαδραστικό και ψυχαγωγικό  να γνωρίσουν τις κατηγορίες τροφών ( όσπρια, λαχανικά, φρούτα κλπ. ) και τα θρεπτικά συστατικά τους ( πρωτεΐνες, υδατάνθρακες κλπ. )και πως αυτά συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη ενός εφήβου.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες με παιγνιώδη τρόπο δημιούργησαν το δικό τους ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής βασισμένο στη διατροφική πυραμίδα. Στο τέλος οι μαθητές έπαιξαν το γνωστό παιχνίδι "μπίνγκο" απαντώντας σε ερωτήσεις που σχετίζονταν με όσα είχαν διδαχτεί στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Με τη συμμετοχή στο βιωματικό αυτό πρόγραμμα επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση των μαθητών και τελικά η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών και ενός υγιεινού, γενικότερα, τρόπου ζωής.

     




                                           












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου