Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη των Στ1 και Στ2 στο ΚΕΠΕΑ Νάουσας

 Την Πέμπτη 2 - 3 - 2023 οι μαθητές των Στ1 και Στ2 επισκέφθηκαν το ΚΕΠΕΑ Νάουσας προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο : " Ξετυλίγοντας κλωστές και νήματα στ' αδράχτια της βιομηχανικής Νάουσας ".

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από το χώρο του ΚΕΠΕΑ, όπου στις εγκαταστάσεις του ο εκπαιδευτικός κος Νίκος Λιλιόπουλος μίλησε στους μαθητές μας για την ιστορία της Νάουσας.

Στη συνέχεια με αφετηρία τον Τόπο Θυσίας, που βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Αράπιτσα, ξεκινήσαμε ένα οδοιπορικό κατά μήκος του ποταμού μέσα από τα σοκάκια της Νάουσας. Θαυμάσαμε την περίφημη αρχιτεκτονική των αρχοντικών και είδαμε από κοντά νερόμυλους και πολλά από τα γνωστότερα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας. Το οδοιπορικό μας κατέληξε στο Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας " ΕΡΙΑ " , το κτίριο του οποίου είναι το παλιό εργοστάσιο της περίφημης κουβέρτας ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ.

Στο Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας " ΕΡΙΑ " στεγάζεται ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Νάουσας. Η συλλογή που εκτίθεται, συγκροτήθηκε από τα υλικά κατάλοιπα των άδειων εργοστασίων, αλλά και από δωρεές αρχείων, μηχανημάτων και προσωπικών αντικειμένων δωρητών της πόλης. Με αφορμή την ερήμωση των εργοστασίων, η έκθεση ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας της βιομηχανίας της Νάουσας με κύριο πρωταγωνιστή τον άνθρωπο.

       





                              









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου