Κυριακή 2 Απριλίου 2023

2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

 Έχει καθιερωθεί, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ , κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου να γιορτάζεται η Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Μια ημέρα που σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία.

Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής κ. Αγγελικής Θεοδώρου παρουσιάστηκε στους μαθητές του Στ1 το παραμύθι της Καλλιόπης Τσακπίνη " Ο Φώτης και η Φωτεινή ", μια τρυφερή ιστορία που στόχος της είναι να συμβάλει στον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα παιδιά με αυτισμό, ώστε να ερμηνεύουν καλύτερα τις ιδιαίτερες συμπεριφορές αυτών των παιδιών και να επικοινωνούν μαζί τους με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Συζητήσαμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των παιδιών με αυτισμό, αναδείξαμε τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και ανακαλύψαμε τρόπους υποστήριξης τους. Στο τέλος δημιουργήσαμε τη δική μας αφίσα ως σύμβολο αλληλεγγύης και υποστήριξης των ατόμων με αυτισμό.

         



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου