Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Πάμε Ανακύκλωση! - Followgreen / Συμμετοχή του σχολείου μας


Ο Δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο έναρξης λειτουργίας της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen , ενεργοποίησε για τη σχολική χρονιά 2023 στα Δημοτικά δράση διαλογής στην πηγή σε τέσσερα ρεύματα υλικών όπως χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες με τίτλο «Πάμε Ανακύκλωση».

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης www.followgreen.gr/katerini, με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής κοινότητας για την ξεχωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, βοηθώντας έτσι να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή στους γονείς—πολίτες του Δήμου μας.

Σκοπός της δράσης είναι μαθητές και εκπαιδευτικοί να ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία του Δήμου. Η επίδοση του κάθε σχολείου καταγράφεται στη δημοτική πλατφόρμα, ενώ δίνεται η δυνατότητα δωρεάς πόντων από τους γονείς στο σχολείο των παιδιών τους.

Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

H δράση αυτή, θα συνεχιστεί και πάλι τον Σεπτέμβρη, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση "Πάμε Ανακύκλωση"
Ας στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια αυτή εκφράζοντας την περιβαλλοντική μας ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου προσφέροντας πόντους επιβράβευσης.

Πώς λειτουργεί;  Β ή μ α τ α

1.. Δημιουργείς Λογαριασμό

Δηλώνεις όνομα, email και Δήμο στον οποίο ανήκεις και ο λογαριασμός σου είναι έτοιμος. Με την εγγραφή, κερδίζεις τους πρώτους πόντους επιβράβευσης. ​​Εάν ο Δήμος σου είναι followgreen Δήμος, τότε θα οδηγηθείς στη σελίδα του, διαφορετικά θα μπορείς να ενημερώνεσαι ως επισκέπτης.

2.. Κερδίζεις πόντους


Κερδίζεις πόντους
α) όταν ενημερώνεσαι για την ανακύκλωση μέσω άρθρων, κουίζ, βίντεο και Green Missions και
β) όταν επαναχρησιμοποιείς ή ανακυκλώνεις σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου σου, λαμβάνοντας κουπόνι ανακύκλωσης.
Ακόμη, κερδίζεις πόντους όταν δηλώσεις την ανακύκλωσή σου εβδομαδιαία στη σελίδα ‘’Ανακύκλωσε’’, καθώς και όταν συστήνεις το Followgreen σε φίλο/η σου

3.   Εξαργυρώνεις πόντους

Χρησιμοποιείς τους πόντους επιβράβευσης για να αποκτήσεις προσφορές τοπικών επιχειρήσεων στο Δήμο σου ή/και webπροσφορές σε όλη την Ελλάδα

4.. Δωρίζεις πόντους στο σχολείο

Δωρίζεις τους πόντους επιβράβευσης στο σχολείο σου, στο πλαίσιο δράσεων ανακύκλωσης που διοργανώνει ο Δήμος.

Με αυτόν τον τρόπο στηρίζεις την προσπάθεια των παιδιών για ανακύκλωση και ενθαρρύνεις την ευγενή τους άμιλλα.

ΚΛΙΚ ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου