Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Επίσκεψη της Στ τάξης στα Μετέωρα και στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας

 Την Παρασκευή 26 Μαΐου το Στ1 και Στ2 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου. 

Εκεί μια μοναχή μας μίλησε για την ιστορία της Ιεράς Μονής, την σπουδαία αρχιτεκτονική της και μας έδειξε το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο καθώς και τις υπέροχες αγιογραφίες του ναού. Βγαίνοντας από το χώρο του ναού θαυμάσαμε την υπέροχη θέα.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην πόλη της Καλαμπάκας για να επισκεφθούμε το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας που βρίσκεται εκεί. Σκοπός του Μουσείου είναι η διαφύλαξη, μελέτη, προβολή και ανάδειξη της Ελληνικής Παιδείας και των αξιών που απορρέουν από αυτή.

Εκεί οι μαθητές μας γνώρισαν μια σχολική τάξη από " τα παλιά ", είδαν από κοντά σχολικά εγχειρίδια παλαιότερων ετών, έμαθαν για την παραδοσιακή τυπογραφία με το χέρι, έπαιξαν με την κούπα του Πυθαγόρα, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τη λειτουργεία της και τη σημασία της. Τέλος οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με ένα από τα πιο παλιά ελληνικά παιχνίδια την παραδοσιακή σβούρα.










                  
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου